tisdag 10 april 2012

Valptest

Ja nu börjar det dra ihop sig. Veckorna går och nu är det bara en vecka kvar innan de små trollen ska flytta till sina nya hem. Vi har gjort en valptest i helgen och vi är nöjda med utfallet. Kullen är väldigt jämn och det är ju vad vi sagt hela tiden. Kul att få en bekräftelse på det! Alla valparna är väldigt sociala och de tog självmant kontakt med testledaren. De accepterar hanteringen och de har ett bra föremålsintresse. De reagerar på ljud genom att lokalisera det och visa nyfikenhet för det. Vi är jättenöjda och det ska bli intressant att följa dessa små liv.

Morgnarna är tidiga här i huset till mitt förtret. Ni som känner mig vet ju att jag inte gillar att gå upp tidigt. Men....inget ont som inte har något gott med sig.....


Vädret är fortfarande inte på vår sida, men valparna kan vara ute kortare stunder i alla fall och det är ju tur det!!

Det går undan..
mordisk blick.....
apporteringsträningen har börjat....
Bozze är vår stora valp....
På tal om Bozze som ju är halvbror med Nixi, så gjorde han sitt MH i helgen. Det gjorde han riktigt bra och vi är väldigt nöjda med resultatet! Han går numer under namnet Bozze-popcorn. Han poppade runt hela banan och tyckte allt var jättekul. Han visar väldigt lite rädslor, avreagerar hur snabbt som helst, visar inga aggressioner och har bra social kamplust! Beskrivaren tyckte han var en jätterolig hund.

Nixi har börjat fostra sina små nu och hon tycker de är riktigt jobbiga. Hon diar dom fortfarande korta stunder. Nu sätter vi igång träningen på allvar och spårar gör hon nu riktigt fint. Måste kondisträna henne mycket nu för hon har tappat både kondition och muskler.

Valparna har hittat en lite annorlunda ligg och sovplats i sin hage, de älskar verkligen att ligga där. De sover i våningssäng....



Idag är ett riktigt kaffedrickarinnesittarväder....jag är dessutom sjuk med nåt segt elakt virus. Valparna ska gås igenom idag med kloklippning och vägning, de äter hur mycket som helst nu och de ökar mycket i vikt. De har fått känna på att bli borstade och i veckan var vi ute och åkte bil. Det gick jätte bra. En spya blev det och efter ca 1.5 mil var det helt tyst, resterande tid. Var ute ungefär en timma med bilen.

Ni som har facebook och är Schnauzerholmare kan numera hitta en grupp där som heter Schnauzerholmens kennel. Skicka en vänförfrågan så är ni med!

Ha det gott alla bloggläsare!!

3 kommentarer:

  1. Grattis både till ett BRA MH som ni verkar nöjda med och till er ljuvliga jämna kull.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jennie Rudholmer10 april 2012 kl. 14:54

      Tack Monica!! Vi är jättenöjda med både Bozze o valparna!

      Radera
  2. Apropå Bozze-popcorn... Man blir som dom man bor hos... ;-) Kul att det gick så bra!

    SvaraRadera