måndag 30 april 2012

Mot nya äventyr...

Jaha, då har alla 10 lämnat kenneln och flyttat till sina nya familjer. Diwa är ett yrväder som alla de andra och hon kommer stanna hos oss. Vilken enorm lättnad det blev när valparna flyttade, samtidigt lite tomt... Men nu är valpspåren bortstädade och vi kommer göra en välbehövlig ytrenovering!
Vi har fått rapporter från alla och det har fungerat mycket bra! Valparna är livliga, framåt, sociala och ganska egensinniga....som en Riesen ska vara! Här kommer en kort presentation av valparna och deras nya familjer:


Först ut är Dexter med husse Mats. Dexter har en matte oxå som heter Lena. De bor i Uppsala och Mats är med i vår IPO-grupp med sin schäfertik Bingo. Dexter kommer också tränas för IPO och han är minst sagt en kille med mycket fart i som älskar att kampa i allt (mina vrister och byxben vet....) och han har en tydlig av- och på-knapp.


 Här har vi DHero med husse och matte Johan och Elenor. De bor utanför Uppsala inte så långt från oss. Han är en kille som är framåt och gärna busar. Han verkar vara duktig på att vara framför fötterna hela tiden och hans nya familj har fått erfara de omtalade Riesenfisarna då dimman ligger tät emellanåt. Citat ur Riesenvisan: "mitt hjärtas odör"....


Tredje killen ut är Dikki med husse Göran. Han var en cool kille i kullen. Låg gärna för sig själv och sov. Lite tjuren Ferdinand över honom, men det var ändå ingen som kunde tvåla till honom. Dikki kommer troligtvis syssla med viltspår som Görans son tycker är kul. Då kan ju hundsläktens gener vad gäller näsor komma väl till pass. Atlaz är ju en fena på att hitta busar med näsan på jobbet och Nixis mormor och moster är ju cancersökhundar.....


Här har vi Dezzi som flyttat till familjen Ledin i Stockholm. Husse la ut en film på facebook när Dezzi var i sitt esse med en boll i snöre,  jag skrattade gott! Hon var helt galen och husse undrade om hon var uppfödd på studsbollar och killer-piller?! En tjej med lite attityd men go och glad.


Här är Dagmar som bor med familjen Stenman utanför Nyköping. Hon var den i kullen som var en kopia till utseendet av sin mor. Ska bli kul och se om likheten håller i sig, kanske även mentalt... Hon har flyttat till ett litet "mini-zoo" med alla möjliga djur. Hon försökte mästra tuppen men där fick hon tji! Vet att hon oxå provat kampa med husses byxben....hi hi....!


 Doxa bor i Uppsala och ibland i Öregrund med husse och matte Kvarfordh. Hon är en framåt och kavat tjej som hjälper till med trädgårdsarbetet....eller ja, kanske mer stjälper...! Hon har träffat en kompis som är en liten lagottopojke. Tror han kommer få det hett om öronen. Doxa kommer ta med matte och husse till oss ibland för att träna lite spår och lydnad, vem vet, det kanske blir lite bita oxå....;-)

 
Här har vi Dixi som blivit Roslagsbrutta med matte och husse Rundblom. Husse är duktig fotograf och tillsammans med matte skriver de läroböcker. Tror nog Dixi kommer fastna på ett och annat foto...;-))


Sist ut idag blir Doriz som flyttat till Stockholm till husse och matte Tibbelin. Husse är nybliven pensionär och lugn och ro kommer nog bli det sista han får njuta av....;-) Men nu börjar det nya livet och jag vet att de sett fram emot denna valp länge och mycket. Doriz och husse ska träna tillsammans och det lutar åt IPO eller BSL. Med de "hjärtformade" godisarna kommer nog det mesta fungera....;-))

Nästa gång blir det en närmare presentation av Dathena, Daizy och Diwa.

Roligt är iaf att höra att det gått så jättebra för alla valparna och deras nya familjer. De har snabbt anpassat sig till den nya miljön och de nya människorna, visar stor tillgivenhet och trygghet.

Nixi är igång i träning för fullt igen. Hon är otroligt fin i kroppen! Syns inte ett spår efter valparna, förutom lite tendens till hängtuttar. Hon är supertaggad och jättekul att jobba med. Känns som hon mognat ytterligare och dessutom lagt i en växel till! Jag är såå jättesugen på att tävla nu. Kommer nog starta tidigare än planerat, behöver verkligen tävlingsträningen!

Nu är det dax att fira lite Valborg och det gör jag och barnen med lite Tacomys. Claes och Ingo var tvungna att jobba idag då Uppsala invaderas av en massa fulla, glada studenter och fd studenter som inte vet vart man får vara och inte...Claes och Ingo gör ett bra jobb men är saknade här hemma!

Ha det gott alla bloggläsare!
 

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att få följa vad det blev av dssa valpar.
    Tack för ni delade med er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Monika! Bloggen kommer fortsätta berätta om valparna och nu kanske ännu mer om våra andra hundar och vårt hundliv här hemma.

      Radera