tisdag 3 april 2012

6 veckor

Igår var valparna 6 veckor gamla. Tiden har gått så fort! Utvecklingen går snabbt nu och man ser för varje dag hur det händer saker i de små monstren. Nu är de verkligen riktiga monster! När de är vakna, och det är längre och längre stunder nu, är det full fart med mycket bus och många slagsmål. De släpar omkring på sina leksaker eller hänger och kampar i trasorna som hänger ner från taket.
Vädret är riktigt aprilväder nu så valparna är inte ute så mycket, men korta stunder blir det i alla fall.




  









Vi hade en fin hage inne i vardagsrummet, med betoning på hade, men de ville inte vara där längre så Claes lät dom komma ut i resten av huset och nu vill de inte alls vara i sin hage....Men de behöver ju utrymmet att röra sig på! De älskar att ligga i Bia-bädden innanför ytterdörren...


Men vi har fått en ny vakthund i huset...


Idag fick de ytterligare en ny liggplats/klätterställning i sin lilla hage. Det blev snabbt en favorit...


Bozze är oxå en favorit, och nu börjar även Bozze tycka valparna är riktigt kuliga, men bara till en viss gräns.


Valparna är sociala och de visar stort intresse för alla nya människor som passerar vårt hem nu. Hälsenorna hos våra besökare brukar det bitas i, eller där man kommer åt...!
Adam blev överfallen härom dagen av två tyranner....


Nixi har börjat säga ifrån till valparna nu. Det är fascinerande att se...ganska exakt på 6 v dagen börjar hon tukta och säga ifrån. Valparna är inte utvecklade tillräckligt för att ta en korrigering förrän de är 6 veckor gamla. Samma sak hände med vår förra dvärgschnauzerkull....
För övrigt är Nixi igång nu med lydnadsträningen och vi har även börjat köra lite skydd. Hon är riktigt taggad och Claes får bekänna färg i figgandet! Spåret har vi ju kört ett tag och det fungerar oxå riktigt bra! Hon är helt nertrimmad så hon är näst intill grisren....alltså utan hår. Fördelen att trimma ner så efter valpning är att pälsen då brukar bli riktigt bra när den växer ut. Tänkte ju försöka mig på lite vänstervarv i sommar/höst....

Livet här på kenneln är fantastiskt på många vis, det är härligt att få se dessa små lakritstroll utvecklas till riktiga lakritsmonster men även till olika individer. Vi känner ingen sorg över att de snart ska flytta utan mer glädje över att de istället kan få fortsätta sin resa genom livet och utvecklas med sina nya familjer. Ska även bli skönt att få sömnen tillbaka (sena kvällar och tidiga morgnar)...och vårt hus! Men i två veckor till får vi njuta...och slita vårt hår.....:-)

Ha det gott alla bloggläsare!

Det typiska "bläng-ögat" bara luggen som fattas...



 

3 kommentarer:

  1. vilka underbaringar!
    Älskar blicken på valpen på sista kortet <3

    Ska ni behålla någon? Alla sålda??

    GLAD PÅSK!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jennie Rudholmer4 april 2012 kl. 00:24

      Hej! Ja vi kommer behålla en tik och de andra är sålda.
      GLAD PÅSK till dig med!

      Radera
  2. Vi har påsklov här på Höglandet och läser er blogg var frukost; barnen är sååååååå glada! Tänk att vi är en av dem som är lyckans ostar och kan ta med blivande "snygg-Bozze" hem!

    Var morgon tar vi långa morgonpromenader före frukost och saknar vårt efterlängtade sällskap. Om någon vecka blir det kortare promenader - men sakta får dessa åter utökas, underbart!

    Vi älskar att följa er blogg och dessa underbara lakritstroll!

    Vi önkar er alla en GLAD PÅSK!
    /Boströms

    SvaraRadera