tisdag 7 februari 2012

7 veckor idag!

Idag har Nixi gått dräktig i 7 veckor. Nu är det bara 2 kvar. Tiden har gått så jättefort! Hon börjar bli lite otymplig nu. Svårt att hitta sköna liggställningar, mycket pust och stånk blir det. Men hon är jätte pigg och hon bangar inte för lite lydnadsträning. Fartgrenarna är lagda på hyllan....
Hon är ganska "bitchig" nu, och hon styr upp ffa Bozze när han blir för mycket. Han har ju en viss tendens att alltid vilja vara i centrum och vill alltid synas och höras. Nixi tycker inte det är helt ok längre.
88cm runt magen...



Idag var det dax för den veckovisa mätningen av magen. 88 cm visade måttbandet, för en vecka sedan visade det 75cm....så 13 cm på 1 vecka! Men det är ju nu de sista veckorna som det händer grejjer i magen. Nu är fostren ungefär 10 cm långa, livmodern fyller en stor del av buken. Nu är fostren så starka att man kan känna och senare även se fosterrörelser genom bukväggen. Lyssnar med stetoskop på magen hör man nu hur det pickar där inne...!
Idag ska vi börja bygga på valplådan och inreda den med madrasser och filtar. Viktigt att tiken får möjlighet att boa in sig ett par veckor innan förlossningen så hon känner sig "hemma" där. Finns en viss risk att hon gärna föder valparna i MIN säng annars!


En fin bebismage...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar