måndag 13 februari 2012

BH IPO1 IPO2 Bardlands Nixi

Idag har turen kommit till Nixi att bli lite närmare presenterad. Hon såg dagens ljus den 24/2 2009 på Bardlands kennel. Hennes mamma är Bardlands Leasad och pappa är Rissies Cecar. Lite kul är att Nixis mormor Bardlands Hanna och hennes avkomma Bardlands Lotti, som då blir moster till Nixi, är cancersökhundar. Tillsammans med sin husse har de lärt sig att kunna identifiera äggstockscancer.
Nåväl, Nixi är en av 11 i sin kull och när vi var och hälsade på hos Nunne och Lars-Anders var där cirkus vill jag lova! När hon kom hem till oss visade hon att hon var mycket motoriskt utvecklad, hon hoppade upp och ner i soffan och hade inte de där typiskt gingliga valpbenen. Hon gillade att leka med saker men helst själv. Jag fick lära henne att det faktiskt är roligare att leka med matte. Hon var en madam som var väldigt trygg i sig själv, och efter några månader var hon och jag riktiga polare!

På bilden är Nixi 9 mån gammal och vi har just börjat lära in fritt följ. Hon är så himla rolig att jobba med för hon är så samarbetsvillig och hon är näst intill outtröttlig. Vi har ju tränat för IPO sedan hon var valp och där ingår SPÅR, LYDNAD och SKYDD. Jag tycker att hon är väldigt jämn och sticker inte ut i någon gren mer än den andra utan hon är lämplig för alla grenarna. Det är väl ett av hennes karaktäristika, att hon är jämn och balanserad. Hon har inget livligt temperament utan hon är samlad och fokuserad på uppgiften, vilket gör att hennes energi blir mer riktad på det hon ska göra.
I juni 2011 gjorde vi vår tävlingsdebut i IPO1. Det var i Botkyrka på Riesen SM. Hon gjorde ett jättebra jobb och matte var supernervös. Då fick hon sin IPO1-titel


   
 Under sommaren och hösten 2011 tävlade vi några gånger och hon fick sin IPO2-titel. Hon var nära på sista tävlingen att även få sin IPO3-titel, men vid näst sista släppandet i skyddet ville hon inte släppa och då blir man diskad. Annars var hon godkänd i både spår och lydnad, så lite surt kändes det allt! Men sen var det dags att vänta på löp och parning så nu ska hon få bli mamma! Tävling blir det till sommaren igen.
Till vardags är Nixi lugn men busig, social och go. På apellplanen är det fullt ös, alltså väldigt tydligt av och på. 


Idag mäter magen 93cm, en ökning på 5 cm sedan förra veckan. I morgon är hon på 56:e dygnet och går in i v 9. Nu är det nedräkning!
Hur många blir det och hur blir fördelningen? Kom igen och gissa!!

3 kommentarer:

  1. Jag utlovar ett pris till den som lyckas gissa rätt på antal valpar o könsfördelning. Kom igen nu o gissa!!

    SvaraRadera
  2. Det blir 4 hundar och 4 tikar, för det drömde jag i natt i New YORK, bara en hake, den valpen vi tog, såg ut som en förvuxen tax med Riesen päls????

    SvaraRadera
  3. Jeg tror det blir 10 - 4 hanner og 6 tisper:)

    SvaraRadera