fredag 17 februari 2012

Snart dags

Nu har det gått 59 dygn av de 63. I går och idag tar det emot med maten. Matlust har hon men det är som det bara tar stopp. Och det kan jag förstå med den magen!


Efter 56 dygn är livmodern mycket stor och fostren kan röra sig ganska fritt i fosterhinnorna. De är nu ca 15 cm långa. Man kan nu både se och känna rörelser och det är väldigt livat där inne emellanåt!
Jag har även lyssnat med stetoskop på magen och det är hur häftigt som helst o höra pickandet från fostrens hjärtljud. Idag ser man tydligt bara från igår hur vulvan mjuknat och det kommer en hel del slem när hon kissar. Har ännu inte sett någon temperatur dip. Frågan är om hon lyckas knipa över helgen??
När det gått 63 dygn är valparna mellan 16 och 18 cm långa. De är behårade på hela kroppen och ögonen är slutna, de är också döva. Så gott som hela skelettet är nu förbenat.
Tror vi handlat hem det vi behöver inför den stundande valpningen. Druvsocker, glass, ägg, nötkött, nötfärs, handsprit....sen har vi världens bästa granne som är veterinär. Känns hur skönt som helst!!

Många har gissat på antal valpar och fördelning av kön, men kom igen nu...sista chansen...vinnaren får ett pris!

Avsutar med att bjuda på en skön bild....

Ha en trevlig helg, på återseende när valparna sett dagens ljus.....


1 kommentar: